Door Sandor Stikkelman

Mobiel internetten doen we met de smartphone

Volgens de cijfers van het CBS is de labtop verdrongen als het apparaat voor mobiel internet. Om buitenshuis het internet op te gaan, is voor ons de smartphone het meest populaire apparaat. Daarnaast is de tablet in opkomst.

Mobiel internetten, smartphone verdringt labtop

Wij internetten niet alleen thuis of op het werk. In 2012 ging zes op de tien Nederlanders het internet op terwijl ze onderweg waren. En sinds 2010 gebruiken we vaker de smartphone dan een labtop. Het tablet gebruik was bijna 20%. Deze werd in 2012 voor het eerst gemeten.

Mobiel internet gebruik

Grafiek gebruik van mobiel internet

Bron: CBS

Vorig jaar is het gebruik van de labtop opvallend gestegen. Dit komt doordat er steeds meer plekken zijn waar wifi beschikbaar is. Het tabletgebruik is in 2012 voor het eerst gemeten.

Veel jongeren internetten op smartphone

Verder blijkt uit de cijfers van het CBS dat vooral veel jongeren gebruik maken van het mobiel internet. Ruim 70% van de jongeren tussen 12 en 25 jaar doet dit op zijn / haar smartphone en de meesten van maakt er ook dagelijks gebruik van.

Ook in de leeftijdsgroep 25 tot 45 jaar is de smartphone het populairst. Onder de hoogste leeftijdsgroep wordt daarentegen vaker de labtop dan telefoon gebruikt. De tablet wordt even vaak gebruikt.

Website eigenaren! Voldoet jouw website nog wel

Deze cijfers bevestigen dat je als website eigenaar mobiel internetters niet links kunt laten liggen. Het is dus zaak om actie te ondernemen en je huidige website onder de loep te nemen. Vraag je dan af of je website nog wel voldoet aan de eisen van je doelgroep.