Door Sandor Stikkelman

Mooie voorbeelden van Responsive Web Design

Responsive Web Design is op dit moment zonder twijfel een snel groeiende trend. Door het toegenomen gebruik van tablets, smartphones en de opkomst van het mobiel internet is responsive web design een belangrijk ingrediënt voor de web designer. In de nabije toekomst zullen steeds meer website eigenaren overstappen naar een responsive website.

William Csete

willemcsete.com responsive web design

Er zijn veel web designers met schitterende responsive websites. William Csete ontwierp zijn clean en minimal. Hij geeft hier een mooie demonstratie van responsive web design. Vooral als je de navigatie er uitlicht die is op elke schermgrootte recht toe recht aan duidelijk in beeld.

Stuff & Nonsense

Stuff and Nonsense responsive web design

Deze jongens gaven hun website een extra fun factor. Naast het gebruik van coole illustraties, een scrollende achtergrond en een drop down logo vind ik de man op de scooter het coolst. Hij wordt namelijk steeds jonger als de breedte van de website af neemt. Geniaal!

Lab Fiftyfive

Lab Fiftyfive responsive web design

De hover effecten van de navigatie krijgen mijn ontzag, oogt eenvoudig en stijlvol. Zodra je naar beneden scrolt, merk je de effectiviteit op van de dubbele navigatie, usibility proof!

United Pixelworkers

United Pixelworkers responsive web design

Dit is momenteel één van de betere implementaties van een responsive e-commerce ontwerp. Het kan met een grote hoeveelheid aan verschillende producten moeilijk zijn om slagvaardig te ontwerpen. United Pixelworkers heeft dit probleem prima opgelost met een tegelontwerp dat verrassend gebruiksvriendelijk is op kleinere apparaten.

Forefathers Group

Forefathers responsive web design

Ik ben geen fan van de jaren dertig stijl. De techniek van responsive web design zit er mooi in verwerkt. Je ziet hoe goed enkele design elementen naadloos uit de layout verdwijnen en let een sop de navigatie. Dit is smullen!!

Deren Keskin

Deren Keskin responsive web design

Dit is een op typografie gebaseerde website met als mooi detail de kantelende "HEY" als er met de muis overheen gaat. Deren Keskin weet goed zijn talent te 'misbruiken' voor gebruik van typografie in zijn design.

Siyelo

Siyelo responsive web design

Het is een gedegen ontwerp. Er is niets chique aan en dat is het mooie van deze responsive website. De veranderingen zijn subtiel naarmate het browser scherm smaller wordt. En de usability komt niet in het geding.

Evolve

Evolve responsive web design

Ik hou wel van minimal design, zoals hier ook het geval is. Het design is niet alleen minimal ook de manier waarop de content veranderd. Er gebeurt niets anders dan dat de elementen onder elkaar schuiven.

Kortom dit zijn enkele mooie voorbeelden van responsive web design waarvan ik kan genieten. Als jij nog mooie voorbeelden bent tegen gekomen. Laat het even weten door een reactie achter te laten. Ik ben toch benieuwd wat jullie mooi vinden.

En euh, schaam je niet om dit artikel op verschillende social media te delen. De knoppen hieronder staan er niet voor niets. ;-)

 • gravatar

  Letty

  17 mei, 2013 19:46

  Dankjewel voor het delen. Mooie voorbeelden inderdaad. Lekker internationaal ook ;)

 • gravatar

  Sandor Stikkelman

  18 mei, 2013 11:42

  Hoi Letty graag gedaan!

 • Hele chique voorbeelden van responsive design. Prachtig en inspirerend om te zien!

  Wat mij betreft is het maken van responsive layouts tegenwoordig de norm. Met het aanbod van responsive css frameworks is het bovendien een peulenschilletje, geen reden om het niet te doen dus.

 • gravatar

  Sandor Stikkelman

  01 juli, 2013 09:29

  @Freelance Webdesigner & Online Marketeer uit nieuwsgierigheid, welk css framework gebruik jij voor responsive design?

 • gravatar

  Vancouver WordPress Design

  15 oktober, 2013 00:14

  Beautiful work and article on Responsive design for local web designers. Thank you from Canada!

 • gravatar

  Sandor Stikkelman

  15 oktober, 2013 09:06

  @Vancouver WordPress Design you're welcome.